Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Η κυβέρνηση έχει περίοδο! (μόνιμα)

"[...] Για να μην υπάρξει τρύπα στα δημοσιονομικά, θα επιβαρυνθούν οι καπνιστές. Συγκεκριμένα, ακριβαίνουν κατά 5 λεπτά το πακέτο τσιγάρων και ο καπνός."
[via]

[εν καιρώ περιόδου]
- Θέλω σήμερα να δούμε το notebook για άλλη μια φορά!
- Μωρό μου, αν δούμε σήμερα το notebook, δεν θα μου σηκωθεί για δυο εβδομάδες, κρίμα δεν είναι;
- Όχι! δεν με νοιάζει! Εγώ σου είπα ότι θέλω να το δούμε!
- Μα βρε συ, αν το δούμε τώρα, μετά τις επόμενες εβδομάδες δεν θα περνάμε καλά.
- Μια χαρά θα είσαι, μπορείς να τα καταφέρεις.
- Ε, αφού δεν θα μπορώ σου λέω.
- Εντάξει, αλλά θα πάμε για ψώνια.


Όχι ότι καπνίζω, ή ότι τα 5 λεπτά είναι το τεράστιο ποσό, αλλά τι λογική είναι αυτή; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα; Αφού έχουμε πέσει στο ρέμα προ πολλού... 

Αλήθεια, θα με ενδιέφερε πάρα πολύ, να δω τη διαδικασία και τη μελέτη σύμφωνα με την οποία το κενό που θα κάλυπταν τα 25euro είσοδος στα νοσοκομεία θα τα καλύψουν τώρα τα 5 λεπτά στα τσιγάρα. 


- Ρε μαλάκα Αντώνη, σαν πολύ δεν κράζουν αυτοί για τα 25 euro; Λες να πάθουμε καμιά νίλα και να μην βγούμε;
- Ναι ρε πούστη μου... Ας μην πάρουν λιγότερο χαβιάρι μια εβδομάδα δηλαδή.. έλεος ρε πούστη μου..
- Κάτσε αρχηγέ, κόψε τα πολλά πούστη μου, λένε για τους αρχαίους, μην λένε και για εμάς σε 1000 χρόνια που θα μιλάνε για το χρυσό αιώνα του Αντωναίους και Αδωνιαίους. 
- Δίκιο έχεις ρε μαλάκα Άδωνη.. Τέσπα, βαριέμαι να ασχολούμαι με αυτούς τώρα... Άστα, γάμα τα 25 euro... Έχω και τους μαλάκες από πάνω να μου μιλάνε για τρύπες στα δημοσιονομικά... Τι είναι αυτές οι μαλακίες ρε; κάτι λέγανε στο Harvard τότε αλλά εγώ μπάνιζα ένα γκομενάκι που πήγαινε για καγκελάριος στη Γερμανία... ποτέ δεν ξέρεις.. αν είχε βγει αυτή το πουτανάκι μας θα ήταν η Μέρκελ τώρα! Να πάρουμε Στουρνάρα μπας και ξέρει;
-χαχαχαχαχχα! 
-χαχαχαχαχαχα! Λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα! 
- Λοιπόν, απότι κατάλαβα πρέπει να τους πάρουμε και άλλα λεφτά.
-  Φόρο στα ακίνητα;
- checked.
- Φόρο στο πετρέλαιο;
- checked.
- Φόρο στη βενζίνη;
- checked.
- Διόδια;
- coming soon.
- Τσιγάρα;
- Τσιγάρα ε; Τσιγάρα it is!
Οποιαδήποτε ομοιότητα με αληθινά πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική.

Υ.Γ. Γιατί δεν πήγαν κατευθείαν στα τσιγάρα και προσπάθησαν να βάλουν 25euro ταρίφα στα νοσοκομεία; Αλήθεια, τώρα θα συνεχίσουν να παίζουν τα ρεπορτάζ για τα λαθραία τσιγάρα που έχουν κατακλύσει την Ελληνική αγορά;

Υ.Γ 2. Κατάλαβα τι γίνεται! Όπως δεν μειώνουν λέει το φόρο στο πετρέλαιο, γιατί έτσι καταπολεμούν το λαθρεμπόριο, έτσι θα καταπολεμήσουν και τα λαθραία τσιγάρα! Αυξάνοντας την τιμή στα κανονικά!


Υ.Γ 3 . Ο Ξηρός δραπέτευσε λέει από τις φυλακές, και θυμήθηκαν τώρα ότι μπάζει το σύστημα αδειών στις φυλακές και ότι δεν έχουν βραχιολάκια παρακολούθησης. Εγώ δεν είμαι ειδικός να τα κρίνω αυτά, αλλά ένα θα σας πω: Κρύψτε τις κόρες σας όταν δεν έχουν περίοδο! Τις μέρες που έχουν περίοδο δεν θα της πλησιάσει, τρομοκράτης είναι ο άνθρωπος, όχι χαζός.


Υ.Γ 4. Κάθε φορά που αναρωτιέστε γιατί η κυβέρνηση κάνει κάτι, να θυμάστε ότι η κυβέρνηση έχει περίοδο. Συνέχεια. Άρα η απάντηση στο ερώτημά σας είναι κάθε φορά: 
Έτσι . 

~Π.

10 σχόλια :

  1. Συμφωνώ απόλυτα. Το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει η αύξηση των τιμών στα τσιγάρα είναι να το γυρίσουν κι οι υπόλοιποι που δεν το είχαν γυρίσει ήδη στα λαθραία των Ρωσοπόντιων, και τότε παρ'τ'αρχίδια μου Στουρνάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ένας φίλος μου, άνεργος για μεγάλο διάστημα και με άρρωστη τη μητέρα του μου είχε πει:
    "Μας έχουν πάρει τις δουλειές, μας παίρνουν τα σπίτια και την περιουσία, μια απόλαυση μας έχει μείνει να πάνε κάτω τα φαρμάκια-το κάπνισμα- και αυξάνουν τις τιμές των τσιγάρων οι πούστηδες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμ βέβαια… Λύσσαξα για το 25ευρω, ας πληρώσω τώρα πιο ακριβά τα τσιγάρα μου για να δω τη γλύκα! Χώρια που με το 5λεπτο θα γεμίζει το πορτοφολάκι με ψιλά που θα κουδουνίζουν σε κάθε βήμα… Τσατάλια τα νεύρα…
    Όσο για τις δραπετεύσεις δεν ξέρω από ποιο τορεντάδικο κατεβάζουν ταινίες οι τύποι, αλλά θα κάνουν λέει φυλακή υψίστης ασφαλείας που θα λειτουργήσει σε 100 ημέρες!
    Τον Ξηρό πάντως μπορώ να τον κατανοήσω. Τρεις ημέρες άδεια είχα και δυσκολεύτηκα να γυρίσω στη δουλειά, σιγά μην γύρναγα στη φυλακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ντιπ αχάριστη είσαι μου φαίνεται! για την υγεία σου νοιάζονται, σου λένε ουσιαστικά "τώρα έχεις κίνητρο να το κόψεις!".
      αλλά σε παρακαλώ μην το κόψεις, γιατί έτσι θα δημιουργηθεί τρύπα στα δημοσιονομικά!
      αυτή η χώρα τον καρκίνο θα μας βγάλει!

      Διαγραφή
    2. Και λίγα μου προσάπτεις!
      Όμως παρά τη αχαριστία μου και την αναλγησία μου ενίοτε, το κύριο μέλημά μου είναι η διάσωση της χώρας!
      Ως εκ τούτου δεν θα το κόψω το κάπνισμα!

      Διαγραφή
  4. Φήμες που μόλις βγήκαν από το κεφάλι μου λένε ότι θα αυξηθούν και τα προφυλακτικά κατά 27 ευρώ ώστε να μην παίρνει κανείς και να γεννιούνται συνέχεια κουτσούβελα, δηλαδή μελλοντικοί φορολογούμενοι! Εννοείται ότι επιδόματα πολυτέκνων και τέτοιες αηδίες κόβονται!!

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα καθιερωθεί επίσης φόρος "τραβήγματος" καθώς και "κατάπωσης" σε όσα ζευγάρια χρησιμοποιούν φυσικές μεθόδους αντισύλληψης, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι το μέτρο θα είναι αποτελεσματικό.
      ο νέος αυτός φόρος θα είναι συνάρτηση της ηλικίας, της εμφάνισης και του ιστορικού σεξουαλικής δραστηριότητας των τελευταίων 2 χρόνων, για όλους τους ενηλικούς, και θα ενσωματωθεί στο λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ.

      Διαγραφή
  5. Η κυβέρνηση έχει περίοδο αλλά μας γαμάει με τον νόμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προφανώς.. αφού έχει περίοδο, πώς να την γαμήσουμε εμείς;; :P

      Διαγραφή