Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Τα 5 πράγματα που μισώ (εκτός από την περίοδο)

Έλειπα για ολιγοήμερες διακοπές, και δεν προλάβαινα να γράψω κάποια ιστοριούλα. Αφήστε που όποτε ήμουν έξω και μου ερχόταν μια ανάμνηση - ή ακόμα χειρότερα ήταν στην παρέα κοπέλα με περίοδο και το ζούσα- και πήγαινα να τη σημειώσω στο κινητό, άκουγα το
"Πάλι με το κινητό ασχολείσαι;; Άστο κάτω!"
Σήμερα που γύρισα, και πάνω που προσπαθούσα να κάνω ενα catch up (που λένε και στο χωριό μου... ψέματα, στο χωριό μου δεν το λένε αυτό. Στην Κύπρο όμως παίζει να το λένε) των internetομηερών που έχασα, δέχθηκα μια πρόσκληση από τον Πρόεδρο (ένας είναι ο Πρόεδρος) για το γνωστό παιχνιδάκι, που πρέπει να γράψω για τα  πέντε πράγματα που μισώ.
ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Και θα μπορούσα να τελειώσω εδώ. Αλλά ο πανούργος, στην πρόσκλησή του έχει βάλει και σημείωση: "μη γράψεις μόνο για περίοδο αυτή τη φορά!" 
Οπότε θα γράψω για τα 5 πράγματα που μισώ, μετά την περίοδο! 

1. Τα χιόνια στις ιστοσελίδες
Γιούπι! Ήρθαν τα Χριστουγέννα! Γιούπι! Ας βάλουμε όλοι χιόνια στις ιστοσελίδες μας να πέφτουν με 8 διαφορετικούς τρόπους για να βοηθήσουμε τον κόσμο να καταλάβει πόσο το ζούμε και πόσο χαρούμενη παρέα είμαστε! 


2. Τα κιτς χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.
Πόσες φορές παίζει να την είδατε αυτή τη φωτογραφία φέτος; φάτε την άλλη μια!

Οκ, το 'χει η παράδοση, να δεχτώ να στολίσεις δέντρο, να δεχτώ και 5 λαμπάκια για να χαρούν τα παιδιά σου. Αλλά μην μου βάζεις όλα τα χρώματα της ίριδας σε μια πολυκατοικία σε διάφορους σχηματισμούς (καράβι, αστέρι, σταυρός, Άγιος Βασίλης και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο), και γίνεται ο δρόμος πίστα για τον (κατά τ'άλλα συμπαθέστατο) Φλωρινιώτη. 

3. Εσένα που στο facebook πατάς click όπου βρεις, γιατί θέλεις να δεις τον Μουζουράκη με την Ράνια να γλείφονται. 

Έχεις το γαμωfacebook εδώ και 3 χρόνια και έχεις σπαμάρει το μισό σύμπαν, ακόμα να καταλάβεις ότι δεν χρειάζεται να κάνεις κλικ σε κάθε τι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ;; 
Άραγε θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν μαθαίναμε κάπως έτσι:
"Μην κάνεις κλικ εδώ, κάνει (you)τζιζ" ;

4. Εσένα που θυμάσαι να με πάρεις τηλέφωνο μόνο όταν θες τη βοήθεια μου για τον υπολογιστή.

Μισώ και εσένα και τον υπολογιστή σου, που τον έχεις κάνει σαν τα μούτρα σου. Αλλά είμαι καλός άνθρωπος και θα στο φτιάξω. Για να γελάω μετά με άλλα νερντουλάκια σαν και εμένα με τις μαλακίες που έχεις κάνει. 
Όχι, η αστυνομία δεν θα σου ζητήσει ποτέ να την πληρώσεις με paysafe επειδή "εντόπισε παράνομο υλικό στον υπολογιστή σου", τζάμπα πήγες και την πήρες. Και ξέρεις κάτι, το minimum requirment για να σε βοηθάω πλέον είναι να έχεις teamviewer, για να κάνω ότι θέλω στο pc χωρίς να φαντάζομαι τι βλέπεις και τι λες ότι βλέπεις και τι κάνεις, και όμορφες φίλες (ή αδερφή) . -Μαράκι μην ετοιμάζεις την παντόφλα, ο φίλος μου ο Κώστας θέλει να νοικοκυρευτεί και του χρωστάω χάρη- 

5. Τις εταιρείες πυραμίδες. 
Τελευταίο, που θα τα βγάλω και όλα από μέσα μου. 

Ήμουν έτοιμος να γράψω για αυτούς που δουλεύουν σε αυτό, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία απλά την έχει πατήσει.
Και ναι, εσύ αρνείσαι τον όρο πυραμίδα, αλλά το λες αντίστροφη πυραμίδα, οριζόντιο τραπέζιο, η "πολυεπίπεδο μαρκετινγκ", ΣΚΑΣΕ! Είσαι μέλος σε μια πυραμίδα. Ζεις στο σύστημα που λέγεται καπιταλισμός, δεν πρόκειται να βγάλεις λεφτά πουλώντας σαπούνια και πακέτα διακοπών. Όχι τουλάχιστον όπως πας να το κάνεις εσύ βασικά. Βασικά φύγε από εκεί όσο είναι νωρίς. Και ναι, φαίνεται ότι μισώ εσένα, αλλά μισώ το ότι έχεις μπλέξει εκεί γιατί είσαι χαζός, και μια μέρα θυμήθηκες  να με πάρεις τηλέφωνο - 5 χρόνια αφού έπεσα πάνω σου στο μετρό και σου είπα γεια από ευγένεια- για να μου πεις για κάτι φανταστικό, που δεν μπορείς να μου το πεις από το τηλέφωνο και πρέπει να βγούμε για καφέ, τυχαία σε ένα μέρος όπου θα είστε μαζεμένοι εσύ και οι όμοιοί σου και θα μας παρουσιάσετε τον τρόπο που θα χτυπήσετε τον καπιταλισμό και θα γίνεται εκατομμυριούχοι. 
Να σου πω κάτι, αν δεν βρεις το φάρμακο για ανώδυνη περίοδο, μην μπεις στον κόπο να πάρεις τηλέφωνο. Αυτό είναι φανταστικό, όχι η πυραμίδα σου.

Είμαι καινούριος στην blogόσφαιρα οπότε δεν ξέρω ποιον να καλέσω, γιατί δεν ξέρω ποιοι με διαβάζουν τακτικά (στα 3 ποστ που είχα μέχρι σήμερα :P )
Αλλά κάτι μου λέει ότι αργά η γρήγορα η λοβ αδδικτ θα το δει σίγουρα, οπότε την προσκαλώ με την σειρά μου στο παιχνιδάκι ;)

~Π.




13 σχόλια :

  1. Τα χιονάκια στις ιστοσελίδες είναι γλυκούλικα! Μην είσαι ανάποδος πιά!

    Όσο για Μουζουράκη και Ράνια την πάτησαν τόσοι πολλοί εκ των οποίων και τύποι που ήθελαν να διατηρήσουν σοβαρό προφίλ. Αποκορύφωμα ένας καθηγητής μου! χο χο χο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα χιονάκια είναι γλυκούλικα! είναι επίσης σπαστικά, γιατί θες να διαβάσεις κάτι και έχεις τις νυφάδες να πέφτουν τριγύρω, είναι ακόμα πιο σπαστικά όταν κουνιούνται ανάλογα με το ποντίκι σου, ενώ αν έχεις αργό pc/tablet ή δεν είναι καλός ο κώδικας καθυστερούν όλη τη σελίδα.
      αλλά είναι γλυκούλικα κατά τ'αλλα!

      Διαγραφή
  2. Αυτό με τη Ράνια και το Μουζουράκη δε θα θελα να το δω. Η ιδέα και μόνο μιας τσόντας με έναν εντεχνοτέθοιο με απαράδεκτο μαλλί με τρομάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θάνατος στον Μουζουράκη. Εκτός που έκανε τον Μένιππο στο Ουκ Αν Λάβοις κι ο Μένιππος ήταν γαμάτος. Αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @the_writer
    Δεν ήταν κάτι παραπάνω από αυτό που βλέπεις στην φωτογραφία! Τόσο απίστευτο! (δεν το κάναν και τα "παιδιά" απλά είναι αυτό που λέμε φωτογραφία τη σωστή στιγμή)

    @thomas
    θαβατος σε μουζουρακη και μαραβεγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχαχα αυτό με την πυραμίδα είχε γίνει σε μένα ακριβώς το ίδιο σκηνικό. Τυχαία συναντάω έναν μετά από 4-5 χρόνια στο δρόμο, λέμε "Γεια, τι κάνεις;" και μετά από 2 μέρες με παίρνει τηλέφωνο, δεν ξέρω που σκατά το βρήκε να μου λέει να συναντηθούμε για κάτι συναρπαστικό, που θα βγάλω λεφτά και τέτοια για πυραμίδες και του λέω "άσε, πουλάω ναρκωτικά, βγάζω περισσότερα λεφτά!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι, αλλά δουλεύεις όποτε θέλεις, όσο θέλεις??
      ειμαι σίγουρος οτι ο φίλος σου ειναι πιο πετυχημένος!

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελπίζοντας ότι δέχεσαι εδώ πέρα μέσα μεσήλικες κυρίες άνευ περιόδου εδώ και μια δωδεκαετία (προς μεγάλη χαρά του κ. Μήτσου {ο κ. Μήτσος είναι το στεφάνι μου}, ο οποίος νόμιζε ότι θα γλιτώσει τουλάχιστον 4-5 ημέρες γκρίνιας, παρόλα αυτά δεν έχει γλιτώσει και ιδιαίτερη μουρμούρα), θέλω να καταθέσω την άποψή μου για τον Μουζουράκη: Μα δεν είναι χάλια ο τύπος;
    Επίσης να σου πω ότι χιόνια στο βλογ μου δεν είχα, είχα όμως κάτι χειρότερο. Αστεράκια να αναβοσβήνουν! Εγκληματικό;
    Τώρα θα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί μου κολλάει το φώτοσοπ, αλλά θα το αποφύγω, διότι θα σκεφτείς πως ακόμα δεν ήλθα και άρχισα τις απορίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αθηνά!
      Φυσικά και είσαι ευπρόσδεκτη! Θα πάρεις επίσης απάντηση για το photoshop, αλλά είναι απλές υποθέσεις, και οι πιο συνιθισμένες/απλές λύσεις, χωρίς αυτοψία και πολλά στοιχεία δεν μπορώ να κάνω διάγνωση :P
      Αλλά, ας τα πάρουμε από την αρχή:

      *Τα αστεράκια, εφόσον δεν είναι σε όλο το εύρος της σελίδας, και μπορείς να τα αποφύγεις με ένα scroll down δεν με ενοχλούν.

      *Χαίρομαι που σε κανέναν μας δεν αρέσει ο Μουζουράκης.

      *Αν το photoshop λειτουργούσε πάντα καλά και άρχισε να κολλάει ξαφνικά, μπορεί να είναι διάφοροι λόγοι, που θα σχετίζονται κυρίως γύρω από ram, επεξεργαστή και κάρτα γραφικών :
      * Εκτελείς και άλλα πράγματα ταυτόχρονα; Αν ναι κλειστα
      * Έχεις γεμίσει το/τα .psd σου με πολλές εικόνες (ή λίγες μεγάλης ανάλυσης) και πολλά layers. αυτό λογικά λύνεται με καλύτερο επεξεργαστή και περισσότερη ram.
      * κολλάει χωρίς να κάνεις κάτι ιδιαίτερο; μάλλον φταει η κάρτα γραφικών, που δεν το σηκώνει. ίσως και ο επεξεργαστής.

      αν πάντως κολλάει σε πράγματα που δεν κολλούσε πριν, μπορεί να έχει πιάσει σκόνη και να μην λειτουργούν σωστά οι ανεμιστήρες και να ανεβάζει θερμοκρασία. με ένα καθάρισμα θα επανέλθει στις προηγούμενες επιδόσεις. αν είναι σταθερό και δεν ξέρεις να το κάνεις google it. αν είναι laptop θα πρότεινα να το δώσεις έξω, είναι πιο δύσκολο και επικίνδυνο.



      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Θα κοιτάξω όλα τα ενδεχόμενα που αναφέρεις!

      Διαγραφή
  8. Ever wanted to get free Twitter Re-tweets?
    Did you know you can get these AUTOMATICALLY AND ABSOLUTELY FREE by using Like 4 Like?

    ΑπάντησηΔιαγραφή